Gülseren Budayıcıoğlu kimdir, Gülseren Budayıcıoğlu nereli, Gülseren Budayıcıoğlu'nun hayatı, biyografisi, Gülseren Budayıcıoğlu kaç yaşında?

Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir? Hayatı, Kaç Yaşında, Nereli?

‘İstanbullu Gelin’, ‘Doğduğun Ev Kaderindir’, ‘Kırmızı Oda’, ‘Masumlar Apartmanı’, ‘Camdaki Kız’ gibi televizyon dizilerinin uyarlandığı kitapların yazarı Gülseren Budayıcıoğlu kimdir, Gülseren Budayıcıoğlu nereli, Gülseren Budayıcıoğlu’nun hayatı, biyografisi, Gülseren Budayıcıoğlu kaç yaşında? İşte Gülseren Budayıcıoğlu hakkında detaylar.

Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir? Kaç Yaşında, Nereli?

Gülseren Budayıcıoğlu 1947 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Türk psikiyatr, yazar ve sunucudur.

Pek çok konuda eserler vermiş olmasına karşın öncelikle sunuculuğu ile tanınmış, son yıllarda çıkardığı kitaplarla televizyonda İstanbullu Gelin, Doğduğun Ev Kaderindir, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız, Yalı Çapkını, Çöp Adam, Ömer, Terzi, Kral Kaybederse ve Kardeş dizilerine ilham kaynağı olmuştur.

Gülseren Budayıcıoğlu’nun Hayatı

Budayıcıoğlu, 1947 yılında Ankara’da doğdu. Kendi tanımlamasıyla, “sevecen” bir baba ile “fedakar, otoriter” bir annenin kızıdır. Yükselen ve Mustafa isimlerinde iki küçük kardeşi vardır. Ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde, lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde aldı.

visum china
visum china

Lisans eğitimi yılları TRT televizyonunun faaliyete geçtiği yıllara denk gelmektedir. Bu süreçte TRT’nin açtığı spikerlik sınavına girip kazandı, 1965 yılında TRT televizyonlarında spikerlik yapmaya başladı. Okul arkadaşları ve hocaları tarafından kendisine “Miss TRT” lakabı takıldı. 1972 yılı Eylül ayında üniversiteden mezun oldu, bu dönemde spikerlik ve doktorluk arasında seçim yapması için baskılara maruz kaldı ve aynı yılın sonunda kasım ayında spikerliği bıraktı, Aralık ayı itibarıyla üniversitede asistan olarak göreve başladı. Ancak asistanlık görevi çok uzun sürmedi. Asistan olarak çalışırken TV’de çıkabilmesi için hukuki olarak izin alması gerekliydi.

Bu izni verebilecek mercii olan çalıştığı üniversitesini dekanı Prof. Dr. Rıdvan Ege 1973 yılının Ocak ayında izin verilmesinin mümkün olmadığını açıkladı. Aynı ay bayram sırasında Budayıcıoğlu televizyonda iki program sundu, Ege’nin programa denk gelip TV nöbetçi müdürlüğünden çekim tarihini sorması üzerine programları kaçak olarak sunduğu kanıtlandı. Açılan soruşturmada farklı bir işte çalıştığı için asistanlık görevine son verildi ve Budayıcıoğlu TV’ye geri döndü. Psikiyatri alanında uzmanlığını 1977 yılında Hacettepe Üniversitesi’nden aldı ve burada 5 yıl öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bu dönemde üniversite ve TRT işbirliğiyle hazırlanan çeşitli hastalıklar ve toplumsal sorunların gibi konuların uzmanlarla beraber ele alındığı “İnsan ve Dünyası” isimli bir programın da sunuculuğunu yaptı.

Gülseren Budayıcıoğlu’nun Eserleri

  • Madalyonun İçi, Bir Psikiyatrın Not Defterinden
  • Günahın Üç Rengi, Madalyonun Öteki Yüzü
  • Hayata Dön,
  • Kral Kaybederse
  • Camdaki Kız
  • Kırmızı Pelerin
  • Hayatın Sesi

Gülseren Budayıcıoğlu hakkında hazırladığımız bu içeriği beğendiyseniz https://Kimdirkim.com sayfamızda diğer merak ettiğiniz kişilerin yazılarını da okuyabilirsiniz.

visum china
visum china

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir