Kenan Sofuoğlu Kimdir Kaç Yaşında Nerelidir?
Türkiye’nin gururu motorculardan olan kazanmış olduÄŸu yarış baÅŸarıları ile göğsümüzün kabarmasını saÄŸlamış Kenan SofuoÄŸlu kimdir kaç yaşında nerelidir? iÅŸte Milli motorcumuz ve Akp Milletvekilinin hayatı.
Kenan SofuoÄŸlu Kimdir Nereli Biyografisi
Kenan SofuoÄŸlu, 1983 doÄŸumlu Sakarya’da dünyaya gelmiÅŸ bir motor yarışçısı ve Milletvekilidir.Aslen ise Karadeniz’in en önemli yerlerinden biri olan Trabzon ÅŸehrindendir.Kendisinden hariç 3 tane kardeÅŸi bulunmaktadır.İki tane abisi vardır Sinan ve Bahattin isimleridir.Annesinin ismi Nuray, babasının ise İrfan’dır.
Ailesininde Motor yarışçısı olması sebebi ile 1996 tarihinde abisini izlemeye gitmiş ve bu şekilde motorlarla ilgilenmeye başlamıştır.Kimdirkim com 2000 tarihinde abisinin katılmış olduğu bir yarışta ayağının kırılması sebebi ile motoru boşa çıkmış ve abisinin izninle beraber yarışmalara katılmıştır.İlk katılmış olduğu drag yarışınla beraber yarışı kazanan kişi oldu.
Kenan Sofuoğlu 1999 tarihinde gerçekleşen Gölcük depremini yaşadı.Yaşamış oldukları ev depremle beraber yerle bir oldu ve göçük altında kalan Sofuoğlu ve ailesi depremden sağ olarak çıkartıldı.
2000 tarihinde Türkiye’de Motosiklet yarışmasına girdi ve katılmış olduÄŸu grupta birinci oldu.2001 tarihinde iki abisininde katılmış olduÄŸu yarışmada abileri birinci ve ikinci sırayı almış kendisi ise yarışın 3. olmuÅŸtur.
2002 tarihinde SofuoÄŸlu ailesinin yarışçı fertleri maddi yetersizlik nedeni ile sadece içlerinden bir kiÅŸiyi seçip Avrupa’da düzenlenecek olan yarışmalara katılması yönünde ortak karar almışlardır.Karar sonucunda Kenan seçilmiÅŸ ve Almanya biletini kendisi alarak o ülkeye gitmiÅŸtir.Aynı sene içersinde Yamaha Cup’a katılarak yarışmada birinci olmuÅŸtur.Yarışma’dan kısa süre sonra abisi Bahattin geçirmiÅŸ olduÄŸu trafik kazası neticesinde hayatını kaybetmiÅŸtir.
2003 tarihinde Supersport’da yarıştı ve yarışın ikincisi oldu.2004’de ise yapılan yarışta 3. oldu.Kenan SofuoÄŸlu 2005 tarihinde kendine bir hedef belirlemiÅŸ fakat hedefine geçirmiÅŸ olduÄŸu kaza sebebi ile ulaÅŸamamıştır.2006 tarihinde sponsor problemi sebebi ile Yamaha takımından ayrıldı.Ardından İsviçre’de yaÅŸayan Türk iÅŸadamı ona sponsor olmuÅŸ ve tekrar Honda ile takıma girmiÅŸtir.
Kenan SofuoÄŸlu 2007 tarihinde Supersport Dünya ÅžampiyonluÄŸu’nda iyi bir sezon geçirmiÅŸ ve sezonun bitmesine çok az bir süre kala ÅŸampiyonluÄŸunu ilan etmiÅŸtir.2008 tarihinde diÄŸer abisi olan Sinan abisinide Motorsiklet kazasında kaybetmenin üzüntüsünü yaÅŸamıştır.
2011 tarihinde Babası İrfan beyde hayata gözlerini yummuştur.
Bu mesleğe giriş yapmadan önce hiç bir yabancı dili bilmeyen yarışçı zamanla çok iyi İngilizce öğrenmiş ve İngilizceyi çok iyi konuşmaktadır.
Ünlü sporcu, yarışları bırakarak siyasete atılmış ve 2018’de düzenlenmiÅŸ olan Genel seçimlerde Akp Milletvekili seçilmiÅŸtir.